Drukarka etykiet na aparaty i przewody

Witam serdecznie

Chciałbym prosić Was o zdanie i pomoc w znalezieniu odpowiedniej drukarki etykiet na aparaty oraz przewody. Interesuje mnie czego wy używacie i jaki jest średni koszt zakupu drukarki i etykiet?

Ja korzystam obecnie z drukarki Murrplastik jednak jest ona awaryjna i koszt zakupu był na poziomie 10k
image

Pozdrawiam!

Cześć
Prywatnie używam drukarki ręcznej do etykiet DYMO - jest sporo zestawów, można coś wybrać w rozsądnej cenie. Zaletą jest to że można kupić “zamienniki” taśm do druku oznaczników. Nigdy nie miałem problemów z drukowaniem.
W firmie z którą współpracowałem używaliśmy BRADY - super niezawodny sprzęt.

1 polubienie

Dziękuję Jacku za odpowiedź. Przeszukałem ofertę DYMO i rzeczywiście mają oznaczniki na aparaty i przewody. Dla przykład (dla innych zainteresowanych) drukarka oznaczników na przewody. Nie sprawdzałem jej nigdy ale rozmawiałem z dystrybutorem chwilę temu i wygląda obiecująco.

https://www.dymosklep.pl/prod175-Zestaw-walizkowy-Dymo-Rhino-4200---LIMITOWANY.html

W obu przypadkach, wszystko jest zależne jaką “wkładkę” do drukowania użyjesz.
Może to być termokurczliwy label na przewód, taśma z nadrukiem do owinięcia grubego przekroju lub etykieta aparatu lub opis do szafy.

1 polubienie

Polecam WAGO SmartPrinter, z uwagi na bezawaryjne działanie i w miarę tanie materiały eksploatacyjne, prócz tego można używać swoich materiałów tj. koszulki termokurczliwe, etykiety, opiski na żył itp :slight_smile: