webcoderc
(Przemek Czech)
31 Lipiec 2019 11:41
Z racji, że musimy zmienić aktualne falowniki LS S100 oraz IG5A ponieważ ich dostępność przez polskiego dystrybutora - ANIRO jest haniebna jestem zmuszony znaleźć alternatywę.
Jeżeli ktoś może to niech poleci coś sprawdzonego.
Wymagania:
proste aplikację (przenośniki oraz wentylatory),
moc od 0.4 kW do 7 kW,
wbudowany moduł SAFETY,
komunikacja MODBUS RTU lub/i PROFINET,
w miarę racjonalna cena,
dobra dostępność.
Biorę pod uwagę Schneider’a oraz Lenze. Siemens odpada przez przerost formy nad treścią oraz oczywiście cena.
Chętnie wysłucham waszych opinii.
ABB, Danfoss, Mitsubishi Electric, SEW, Eaton.
Do tych ostatnich jest oferta na allektro ze spisem symboli. Napisz do nich email jakie moce Cię interesują i zobaczysz ceny.
Do ABB też mają dostęp choć tutaj zapytał bym dodatkowo firmę APS.
Zobacz też falowniki Astraada od ASTOR, co prawda nie pracowałem na nich, ale tę firmę mogę polecić z czystym sumieniem.
Zapytaj też o falowniki Panasonic
Falowniki serii VF-0 Ultrakompaktowe wymiary, Łatwe w obsłudze, Efektywne kosztowo, Możliwa jest regulacja częstotliwości za pomocą wyjścia PWM sterownika PLC, Dostępne są różne typy z lub bez hamulca (tylko w przypadku falowników jednofazowych),...
PKrupiarz
(Przemysław Krupiarz)
1 Sierpień 2019 04:04
Omron MX2! Cena równie atrakcyjna, a pracują bez zarzutu
bpiatek81
(Bartosz Piątek)
5 Sierpień 2019 06:30
Z mojej strony polecam serią FC280 Danfossa oraz I500 Lenze. Pozdrawiam!
Seria ATV320 od Schneider-Electric. 5 funkcji bezpieczeństwa, moduły komunikacyjne (MODBUS na pokładzie), wbudowana prosta logika.
Dostępność można zapewnić u jednego z dystrybutorów.
Delta dobra cena a przy tym plc wbudowane…
david_n
(Dawid)
9 Sierpień 2019 21:03
Omron MX-2 spełnia podane przez Ciebie wymagania i naprawde dobrze wypada cenowo oraz jakościowo.
1 polubienie
Siwy
(Sławomir Kalota)
19 Wrzesień 2019 23:31
Polecam falowniki eura używamy ich do wentylatorów. Bardzo proste i intuicyjne oraz niezawodne .
Dexter
(Dexter)
20 Wrzesień 2019 02:16
Ja polecam falowniki Mitsubishi Electric. Również od kilku lat pracują bezawaryjnie, a większość modeli jest dostępna od ręki.
1 polubienie