W związku z tym, że duża część ofert pracy nie zawiera widełek, a my często zastanawiamy się ile koledzy z branży mogą zarobić zapraszam do podawania zarobków w formacie jak poniżej. ( bez zbędnych postów aby nie spamować). Ja zacznę dla przykładu.
wiek: doświadczenie: stanowisko: podstawa brutto w pln: % czasu w delegacji: zakres prac: miasto:
wiek: 26 doświadczenie: 2,5 roku stanowisko: Software Engineer podstawa brutto w pln: 7500 % czasu w delegacji: 15% zakres prac: programowanie PLC + SCADA miasto: Warszawa
wiek: 26 doświadczenie: 1 rok stanowisko: Asystent programisty PLC, inżynier ds. uruchomień podstawa brutto w pln: 5900 % czasu w delegacji: 30% zakres prac: programowanie PLC, wizualizacja, uruchomienia od strony systemowej miasto: Wrocław
wiek: 27 doświadczenie: mniej niż rok stanowisko: projektant/programista PLC podstawa brutto w pln: 5000 na ręke % czasu w delegacji: 0% zakres prac: programowanie/poprawianie PLC, HMI miasto: Poznań
W UR pracowałem na 2 zmiany. Teraz w integratorce wszytsko zależy od projektu. Zazwyczaj 8-10h w pracy, ale pamiętam też niedziele po 12h. Maszyna już pracowała i jakiekolwiek poprawki czy dodawanie czegokolwiek możliwe było tylko w niedziele, gdy nie było produkcji.
Jak w firmach integratorskich rozliczane są nadgodziny? Tzn. na jakiej zasadzie wyznaczone są godziny w jakich danych projekt powinien się zamknąć? Czy jeśli w danych godzinach się nie wyrabiacie to wasza problem i trzeba kończyć w domu czy raczej placonesą Wam za to nadgodziny.?
stolica, ale ani firma nie jest z Polski ani klienci nie są stąd wiec może to trochę zmieniać obraz, na stawki zachodnie to wciąż poniżej średniej.
Mimo wszystko zazdroszcze autorowi tematu bo sytuacja w wawie 7 lat temu była dużo mniej ciekawa i po 2 latach miałem chyba z polowe tego co on.
wiek: 27 doświadczenie: 3,5 roku stanowisko: programista PLC podstawa brutto w pln: 12000 % czasu w delegacji: około 30% zakres prac pisanie programów i uruchomienia miasto Trójmiasto
wiek: 25 doświadczenie: 1 rok stanowisko: programista PLC podstawa brutto w pln: 4000 % czasu w delegacji: około 70% zakres prac pisanie programów według standardu - automotive miasto aglomeracja Śląska