Jakie narzędzia powinien mieć automatyk w swoim zestawie?

Dokładnie jak ktoś zajmuje się światłowodami to wie o co chodzi :grin::smile:

Dodatkowo polecam do spodni bryloczek :grin:

1 polubienie

Oczywiście nie zapominamy o lutowaniu, też może być taka konieczność.

!

Dodatkowo polecam narzędzia do obrabiania przewodów profinet i profibus… p.s. taniej wychodzi weidmuller +moduły z nozami… Siemens i Phoenix contact jest identyczny

2 polubienia

2 polubienia

Już myślałem że nikt nic nie wrzuci :grin:
Czas na małe co nieco…

1 polubienie

Ale i tak bym bardziej chciał ten zestaw, wszystko jest tworzone z czasem :grinning: nawet i Wera wpada na lepsze pomysły.

1 polubienie

Blokada akurat slaba, czesto przeszkadza.

@Bercowto podeślij jakich nożyc używasz bez blokady ja dużo używam takich szczypiec nożyc z blokada i nie wyobrażam sobie jak bym zapomniał zapiąć blokady i włożył do bocznej kieszeni spodni …

A występują też bez blokady ale lepiej dorzucić te 30 zł.

1 polubienie

Mam takie jak wspomniane wczesniej oraz te podwojne. Kazde z nich wole w opcji bez blokady. Te podwójne to raczej, weze, pneumatyka, itp. Jednak ciezko tym sie t ie przewody jakies wieksze, te 5w1 przy seryjnej pracy blokada mi przeszkadza. Potrafila sie blokowac sama, szybko dostawala luzu, na kilku modelach sprawdzalem.

1 polubienie

Bercow nawet nie wiem czy te podwójne występują z blokada.? Pojedyncze wiem że są bo je mam … ciekawe…zaraz poszukam.

NIE znalazłem :smiley:

Panowie a czego używacie do przykręcenia dławnic kablowych? (dławnica + nakrętka PCV i drugi zestaw mosiądz niklowany ewentualnie wersja EMC)

Ja szczypcami dokrecam :wink: