Problem transmisji danych MODBUS RTU RS-485

Szanowny Państwo,
zwracam się z uprzejmą prośbą o pomoc z pewnym zagadnieniem.
Piszę program do układu sterowania zgrzewarką punktową o wysokiej częstotliwości przekształtnika. Korzystam ze sterownika XL7 firmy Horner oraz płytki STM32.

Moją koncepcją na stworzenie układu sterowania jest transmisja danych poprzez protokół MODBUS RTU po kablu RS-485.

Niestety, po wysłaniu ramki przez Mastera, slave nie odpowiada. Jedyne co widzę na terminalu to powielająca się ramka :
01 03 0B B8 00 04 C6 08 i pomiędzy ramkami 00 (załączam zdjęcie z zapisem binarnym).
Rozumiem w jaki sposób konstruowana jest ramka danych i uważam, że wszystko jest w porządku.
Dlaczego urządzenie zdefiniowane jako slave nie odpowiada na podaną ramkę ?
Celem jest pobranie danych przez slave od mastera (czyli od sterownika).
W załączniku przesyłam również ustawienia protokołu ustalone przeze mnie w programie CSCAPE. (zależy mi na przesłaniu w czasie rzeczywistym parametrów zgrzewania zadanych z poziomu panelu HMI, który stworzyłem, czyli przepisaniu danych z rejestrów R5 R6 R7 R8 i przesłaniu modbusem na płytkę STM32)
Kabel, którym posługuję się do transmisji danych stworzyłem na podstawie pliku, którego wycinek również dołączam do posta.
Proszę o pomoc, jestem w kropce. Wiem, że mogę również skorzystać z portu MJ1 i transmitować dane po Rs-232, lecz wolałbym zastosować MODBUSa.

zdjecia znajdują się na dysku, gdyż mam problem z wgraniem ich do posta
link do dysku google : Zdjecia MODBUS – Dysk Google