S7-1200 Web Serwer

Witam wszystkich klubowiczów potrzebuje pomocy a mianowicie mam taki problem mam sterownik s7-1200 założyłem na nim webserwer i utworzyłem własną stronę html z tą stroną wszystko jest ok dostęp do strony uzyskuje po przez wpisanie adresu ip sterownika w przeglądarce internetowej tylko ze chciałbym uzyskać dostęp do tej strony z każdego miejsca na świecie czytałem że można to zrobić po przez przekierowanie portów w routerze ale nie mogę tego zrobić proszę o pomoc byłbym niezmiernie wdzięczny:
IP PLC: 192.168.1.5
BRAMA: 255.255.255.0
ROUTER/MODEM: Sagemcom Fast 2704
dodam że adres IP WAN routera zmienia się co 24h.

Pozdrawiam Bartek.

Cześć
Słyszałeś o usłudze DDNS? Może pomóc w tym przypadku, kiedyś potrzebowałem stałe IP w usłudze Neostrada - tam też o 00:00 IP się zmieniało.
Poniżej link z przykładem jak to skonfigurować, można znaleźć miejsca w sieci gdzie można darmowo się zarejestrować w tej usłudze.
Jak skonfigurować DDNS

1 polubienie

Dzięki Jacek postaram się jak najbardziej skorzystać z twojego pomysłu ale rozwiązanie znalazłem sam w inny sposób rozwiązaniem faktycznie było dobre przekierowanie portów routera ale też bycie połączonym w innej sieci WAN :slight_smile: ja wpisywałem w mojej przeglądarce internetowej adres IP WAN:PORT np: 71.32.14.221:7898 mojego routera i będąc w tej sieci połączonym przez Wi-Fi to nie mogłem uzyskać połączenia więc spróbowałem połączyć się za pomocą tego samego adresu 71.32.14.221:7898 tylko że z całkiem innej sieci np. po przez udostępnienie internetu z smartfona wtedy znajdowałem się w innej sieci WAN i to dało efekt satysfakcjonujący czyli wszystko działa tak jak tego chciałem. :slight_smile: