Cześć,
Często przeglądając internet można natrafić na opinie, że najlepiej gdyby szafy elektryczne były w całości wykonywane na sprzęcie 1 producenta - np. całość z Siemensa czy Allena-Bradleya. Niestety życie to nie jest bajka, a koszty się tnie. Efekt jest taki, że gdy budżet tego wymaga najczęściej szuka się tańszej alternatywy np. dla panelu HMI czy serwonapędów.
W związku z tym mam pytanie: jakie ekonomiczne, z dobrym stosunkiem cena/jakość napędy serwo możecie polecić?
W szczególności zależy mi na tym, żeby wymieniać sprzęt, który możemy połączyć z Siemensem S7-1200/S7-1500 ( Siemens jako najpopularniejszy sterownik) oraz sterownikami programowanymi w Codesys jak Wago, Eaton, Lenze (duże możliwości, rosnąca popularność, duży wybór sprzętu), a sprzęt łączony za pomocą EtherCATu. W odpowiedziach można również umieszczać orientacyjną cenę i możliwości dla danej konfiguracji jak np. jazda synchroniczna, aplikacja latająca piła, krzywki CAM, CNC i inne.
Jeśli chodzi o Siemensa S7-1200/S7-1500 to miałem okazję wykonywać prostą aplikację z 2 falownikami Nord łączonymi przez Profinet. Nie są to typowe serwonapędy tylko zwykłe silniki z enkoderem/resolverem, ale w tej prostej aplikacji (odkładak 2 osie) spełniały swoje zadanie. Ceny nie podam, bo nie ja płaciłem. Z tego, co wiem to można na Nordzie uruchomić bardziej zaawansowane aplikacje jak np. latająca piła, ale minusem dla mnie jest to, że konfigurację tej aplikacji wykonujemy na falowniku, a nie na PLC (ale to już wina Siemensa).
Jeśli chodzi o Codesys to wykonywałem aplikację na PLC Lenze, serwonapędy z serii i700. Wszystko jest super o ile potrzebujemy więcej osi. Jeśli potrzebujemy jednego, dwóch czy trzech napędów to może się to nie kalkulować zwłaszcza, że zawsze potrzebny jest moduł zasilający.
W serwach DELTA ASDA-A2-E masz zabudowane PR-mode (ścieżki), krzywki E-CAM, nóż obrotowy czy piła latająca a komunikujesz się z po EtherCAT (-E a nazwie). Soft masz do tego za darmo.
Odnośnie ceny to dezwij się do chłopaków z Induprogress na pewno coś dobiorą.
3 lata temu wykonywałem 2 aplikacje na zestawie DVP-10MC + panel DOP + ASDA-A2, a komunikacja po CAN. Było to w firmie integratorskiej, gdzie kilka innych aplikacji też było na Delcie. Z perspektywy czasu wspominam to tak, że soft jest archaiczny i nieprzyjazny, a w tym czasie sprzęt, który sprzedawali charakteryzował się dużą awaryjnością. Zdarzały się wyjazdy na masowe wymiany napędów i wzmacniaczy.
Później 1,5 roku temu pracowałem przez krótki okres czasu w firmie, która sprzedawała maszynę z kilkoma ASDA-A2 co miesiąc. Opinie były takie same, że sprzęt jest awaryjny, jeżdżą wymieniać, a jedyny + taki, że Induprogress wymienia bez problemu te serwowzmacniacze. Była tam również próba odpalenia tego ASDA-A2 z ethercatem o którym wspomniałeś we wsparciu z Induprogressem, ale nie udało się.
Rozmawiałem na ten temat z jednym z pracowników z Induprogressu, który przyznał, że rzeczywiście sprzęt był awaryjny, ale teraz uporali się z problemami i już tak nie jest. Nie wiem czy można ufać tej opinii czy jest to zabieg handlowy. Może ktoś inny wypowie się jak wygląda sytuacja teraz.
Osobiście myślę nad zestawem: LS L7NH + sterownik z Codesys np. Lenze C300. Patrzyłem wstępnie jak to ogarnąć od strony PLC: udało mi się dodać falownik, a w Codesys dodać do niego oś SoftMotion (w PLC Designerze Lenze wyrzuca błąd). Chciałbym sterować tą osią za pomocą instrukcji PLC Open (MC_Power itd.). Ten LS wspiera CIA402 tylko mam kilka wątpliwości:
- przy takiej konfiguracji z PLC wysyłana jest tylko zadana pozycja, a obliczenia są wykonywane w falowniku?
- do tego falownika nie ma dedykowanego drivera. W związku z tym dodaję oś jako „generic” SoftMotion. Starałem się znaleźć coś w dokumentacji/na forum codesys, ale nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi czy w takim wypadku ta oś traci część swoich możliwości? W niektórych wątkach pojawiały się odpowiedzi, że nie będą działały funkcje do interpolowanego ruchu 2 osi jak latająca piła czy CNC,
- czy jeśli nie mam tego drivera to muszę wykonać jakieś mapowanie do CIA402 czy to co się defaultowo ustawia jest wystarczające? W dokumentacji do L7NH jest przykład jak uruchomić tą oś na TwinCat 2 - tam nie było żadnego mapowania zmiennych, ale Twincat różni się od codesys pod względem Motion.
Hej,
Jeśli chodzi o możliwości połączenia ze sprzętem innych producentów to bardzo duże możliwości mają napędy Bosch Rexroth.
Napędy z serii Economy mają możliwość połączenia po Sercos i EtherCat i to zarówno SoE (ServoDrive Profile) jak i CoE (zgodne z CiA402, “cyclicSync position mode”,“cyclic sync velocity mode”,“cyclic sync torque mode”,“cyclic homing mode”)
Oznacza to, że zarówno dla Codesysa jak i dla Beckhoffa mogą być widoczne jako osie servo (możliwość używania bloczków PLCopen.
Ciekawostka z możliwości zastosowania tej standradowej funkcjonalności:
Natomiast napędy z serii Basic mają w standardzie interfejs Multiethernet, tzn, że na pokładzie masz:
-Sercos
-Ethercat
-Profinet (Połączenie serwonapędu IndraDrive CS i sterownika Siemens S7-1200 po PROFINET - YouTube)
-EthernetIP
a za dopłatą CANopen i Profibus.
Wszelkie funkcje wbudowanego PLC, synchronizacji, krzywek (w połączeniu z rzeczywistym masterem, virtualnym, czy z zewnetrznym enkoderem) można uruchomić testowo bez kupowania licencji na okres testowy 30 dni, wiec możemy sobie sprawdzić czy dana funkcjonalność nam pasuje i dokupić ją.
Wersja Advanced może być również sterownikiem ruchu. A dzięki temu, że jednocześnie może być masterem w sieci sercos i slavem w sieci np profinet możemy zrobić aplikację ze skomplikowanymi funkcjami ruchu (jw. synchronizacje, osie gantry, krzywki itp) przy użyciu prostego PLC np. S7-1200
Dla aplikacji wymagających odpowiednich funkcji bezpieczeństwa jest bardzo bogaty zbiór trybów safety i safemotion które można wyzwalać zarówno z we/wy safety jak i poprzez sieć (Profisafe, FSoE “Ethercat” i CIP safety “Sercos”)
Mariusz