Czy ktoś z szanownych kolegów spotkał się w swojej branży ,ze sterownikami firmy SIGMATEK,
ewentualnie ma jakieś doświadczenie i kilka porad może udzielić.
W moim zakładzie zakupiono taką maszynę ,w której sterowanie oparte jest na tych właśnie sterownikach.
Przeszukując internet ,niestety słabo jest to rozwinięte ,zarówno w kwestii software i obsługi i diagnostyki.
Dodam,że maszyna została zakupiona bez jakichkolwiek dodatków …np. serwis i programy narzędziowe.
Dlatego prośba do kolegów o ewentualne wsparcie.
Nigdy nie bawiłem się tymi sterownikami, ale strona produencta wygląda zachęcająco. Odnośnie softu, to jest coś takiego: Engineering Tool LASAL - SIGMATEK
Zapewne trzeba się skontaktować z producentem i zapytać o ewentualny koszt softu, być może istnieje jakaś wersja demo.
Sigmatek jest dość specyficznym produktem. Z jednej strony b. zaawansowane rozwiązania jednak z drugiej strony mało popularne w Polsce, a polityka jest taka że wielu przypadkach “szyją” sterowniki i rozwiązania na miarę potrzeb klienta. Każdy PLC ma swój unikatowy numer - jak podasz go centrali to będą mieli wszystkie informacje o nim i pewnie też soft. Mam kontakt do handlowca z tej firmy - jak potrzebujesz to pisz na priv.
Witaj!
Czy posiadasz jeszcze manual do LASAL Sigmatek , i możesz go jeszcze raz udostepnić ?
Dopiero teraz znalazłem ten wątek ,jestem nowy na tym forum -Witam wszystkich!
od 2018 roku zajmuję się Sigmatek-iem w Polsce.
Podpisuję się pod słowami kolegów o niskiej rozpoznawalności marki, moją pracą jest to zmienić
Słowem delikatnego zapoznania Was z polityką firmy, musicie wiedzieć że Sigmatek kooperuje jedynie z producentami maszyn seryjnych. Gwarantując im wyłączność na obsługę swoich maszyn w pełnym tego słowa znaczeniu.
Jeżeli ktoś w Was chciałby o coś zapytać, czegoś się dowiedzieć, zapraszam do kontaktu.
791 549 777